lauantai 27. marraskuuta 2010

Uteliaille pikkusormille näpertelyä


Tällaisen tein taas vauvalahjaksi eräälle tuttavallemme. Valmistuu nopeasti ja on ihan mukava tehdä.
 Ihan pieni uusi tulokas ei ihan vielä osaa näperrellä, mutta sitten kun on sen aika niin toivottavasti tätä olisi sitten mukava näpertää :)

Kirjainlorupussi


Kummipojalla oli synttärit ja hänelle tein lahjaksi lorupussi, johon laitoin sisälle kirjainlorukortit kaikista aakkosista. Nämä lorukortit ovat peräisin eräästä lorukorttivaihdosta, johon taannoin osallistuin mutta nyt pääsivät vasta kunnolla käyttöön :)

Tiskirättejä koulun myyjäisiin

Lähikoulullamme oli myyjäiset ja sukulaistytön luokan hyväksi virkkasin muutaman tiskirätin bambulangasta. Virkkasin reilulla koukulla lankaan nähden, muistaakseni nelosella, pylväitä vaan ympäri. Näin rätistä tulee joustava ja ilmava eikä lainkaan tönkkö. Kuva on todellakin ylivalottunut, mutta useista yrityksistä huolimatta en parempaa saanut kuvattua. Kuvasta poiketen rätit ovat kauniin vihreitä joissa vaalean ruskea ympärys.
 Kaupaksi menivät :D


Isänpäivälahjaksi lämpöä ja pehmeyttä ;)

Isänpäivänä mieheni sai polkupyörän satulan pehmusteen :) Se on virkattu sinisestä hahtuvasta ja on mukavan paksu ja lämmin. Katsotaan nyt, kun pääsee kunnolla kokeiluun että miltä tuntuu ihan käytössä, heh :D
Malli on omasta päästä, muutaman kerran kävin satulaa mittaamassa, jotta suojasta tuli sopiva. Virkkuukoukku oli muistaakseni numeroa 8. Valmistui erittäin nopeasti, kun lanka ja koukku ovat paksut. Alaosassa on kuminauha hieman kiristämässä suojaa satulan alle, niin pysyy paikallaan.

Pientä väkertelyä ja tilkkujen tuhoamista

Monessa blogissa onkin jo ollut näkyvillä neuvolakortin kansia ja ajattelin minäkin tilkkuja tuhota. Osassa on neppikiinnitys, osassa ei.

 
Mukavia pikkulahjoja lapsellisille tai miksei muillekin, kun saa tuonne passinkin sujautettua mukavasti :)

Vaippoja taas muutamat erilaiset

Tein taas muutamat vaipat. Sisätaskuja ovat vasemmalla näkyvät vihreäraidallinen, ruskea sunday joustofrotee sekä keltainen kettukuosinen. Hieman ovat kaikki reiluja, mutta yövaipoiksi menevät, joten saavat ollakin isoja :) Ruskea ruudullinen pul-tasku on omalla kaavalla tehty, jota hieman taas parantelin edellisestä.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Omenoita, omenoita :)

Nämä omenat olen tehnyt hiljattain. Myös muita leikkiruokia olen iltojen ratoksi virkannut pikkuhiljaa, mutta niistä ei nyt ole kuvaa. Katsotaan, josko myöhemmin kuvaisin ne kaikki.

Ohje omasta päästä, muoto syntyy siinä virkatessa. Lankoina käytetty vanhoja jämälankoja :)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Lörppäpipo

Siskon tytöt olivat kylässä ja vanhempi heistä tahtoi ommella koneella jotain. Ihan pienellä avustuksella hän teki itselleen lörppäpipon, josra tuli oikein hieno.

Itse tein sitten toiselle siskon tytölle kuvassa näkyvän oman pipon, todella nopeaa ja yksinkertaista :)